Fler Nyheter
Publiserad den 19 juli 2022

Programvaruleverantören Enterprise Asset Management (EAM) Ultimo utökar sitt erbjudande i Norden genom att samarbeta med teknikkonsultbolaget Additude. Additude med huvudkontor i Malmö är en del av ICT Group, en ledande europeisk leverantör av industriella tekniklösningar. Bolaget erbjuder innovationsstöd, strategisk rådgivning, mjukvaru- & hårdvaruutveckling och kompletta IoT-lösningar för industrikunder. Partnerskapet kommer att gynna tillgångsintensiva företag, eftersom Additude nu kan erbjuda dem en enda kontaktpunkt för alla asset managementutmaningar, vilket hjälper till att effektivisera verksamheten.

Additude erbjuder Ultimo-portföljen som en del av sitt omfattande utbud av mjukvarulösningar och tjänster för industrisektorn. De kan nu leverera EAM-lösningar som inte bara visar tillgångsdata utan också definierar åtgärder för att få ut mest möjligt av tillgångarna. Detta hjälper Additudes kunder, vanligtvis medelstora och stora industriföretag i Norden, att optimera tillgångarnas prestanda och underhållseffektivitet.

Marcel Leeflang, Head of Channel Sales på Ultimo, säger: "Med vår ledande Enterprise Asset Management-plattform kommer Additude att tillföra nytt värde till sina kunder genom ett helt integrerat APM- och EAM-erbjudande, vilket verkligen förbättrar deras tillgångsprestanda. Vår EAM-lösning kan skräddarsys efter varje kunds specifika behov. Partnerskapet kommer också att påskynda Ultimos tillväxt och öka vår närvaro i Norden, vilket hjälper oss att stödja nya kunder med deras underhålls- och asset managementsutmaningar."

Sam Aston, VD för Additude, kommenterade: "Vi fokuserar på att integrera data och tillföra värde till våra kunder genom smarta industri 4.0-lösningar.  Genom att gå samman med Ultimo täcker vi nu underhållsdelen av den digitala omvandlingen och erbjuder en komplett lösning som inkluderar praktiskt taget assisterat fjärrunderhåll, prediktivt underhåll och hantering av tillgångsprestanda.  Med Additudes entreprenörskap och långa erfarenhet av att leverera ingenjörskompetens, samt skräddarsydda lösningar och tjänster för olika branscher i Norden, är samarbetet med Ultimo ett logiskt steg. Jag är övertygad om att deras stora erfarenhet av asset management kommer att bidra till våra kunders framgång."

 

 

Om Ultimo Software Solutions

Ultimo levererar den främsta flexibla molnplattformen Enterprise Asset Management för medelstora företag. Programvaran används av mer än 2 200 kunder globalt inom tillverkning, sjukvård, logistik, infrastruktur och verktyg. Det erbjuder kunder inom dessa sektorer många fördelar som ökad drifttid, kostnadshantering, ökad livslängd för utrustning, enkel efterlevnad av lagar och förordningar och försäkran om en säker arbetsmiljö. Ultimo ger dessa fördelar en oöverträffad avkastning på investeringen tack vare snabba implementeringsprocesser, sömlösa integrationer och självbetjäningsprogramhantering. Företaget bildades 1988, har kontor i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien och stöds globalt av ett omfattande öppet partnerekosystem. Ultimo är ett IFS-företag.

www.ultimo.com

 

Om Additude

Additude med huvudkontor i Malmö är en del av ICT Group. ICT Group är en ledande europeisk leverantör av industritekniska lösningar. Våra dedikerade tekniska proffs erbjuder våra kunder tjänster inom rådgivning, mjukvaruutveckling, hårdvaruutveckling, mekanikkonstruktion, projektbaserade lösningar och IT-systemunderhåll. Det är vårt uppdrag att göra världen lite smartare varje dag. Vår specialistkunskap inom en mängd olika branscher gör det möjligt för oss att förverkliga innovativa lösningar genom att koppla samman människor, tekniker och idéer. Med cirka 1 500 dedikerade tekniska specialister inom området kan vi bygga och integrera ny och innovativ teknik i relevanta affärslösningar för våra kunder. Inom alla branscher erbjuder ICT Group egenutvecklade branschspecifika mjukvarulösningar, inklusive en egen molnbaserad plattform för IoT, digital transformation och artificiell intelligens. ICT Group har verksamhet i Nederländerna, Belgien, Bulgarien, Frankrike, Tyskland, Portugal och Sverige.

www.ictgroup.eu

 

För mer pressinformation kontakta:

Annie Leisma

Publitek

+44 (0)1582 390980

annie.leisma@publitek.com

 

För mer information om försäljning kontakta:

Jan Karlsson

Additude

+46  (0)735 21 71 71

jan.karlsson@additude.se