Sam
Aston

Att leda bolag…

CEO Additude AB

Värderingar och visioner styr allt...

Kategoriserat under:Det är onekligen en förmån att vara VD för Additude och jag säger det med största möjliga ödmjukhet kryddat med en hel del stolthet.

Att leda ett bolag är oerhört fascinerande och den ena arbetsdagen är inte lik den andra. Utmaningarna är flera, men möjligheterna desto fler. Det är lite som att vara förälder. Man har ett övergripande ansvar att se till att ens barn (företaget och dess anställda) utvecklas och kan stå på egna ben, fatta egna bra beslut, lära sig av sina misstag och ta nya steg i sin utveckling. Det behöver glädjas, delas motgångar, coachas, utvecklas, ledas och följas upp. Eftersom jag är lyckligt lottad och har oerhört kompetenta och drivna medarbetare behöver mycket sällan pekpinnen komma fram.

För min egen del är jag oerhört mån och även här stolt över våra värderingar, eller hur de efterlevs för att vara mer precis. Man kan säga att företagets värderingar, eller kärnvärden som de också kan kallas, är som förhållningsregler som ger en riktning och vägledning till anställda. Additude har tre värderingar som jag tänkte belysa lite för de ger en bild av hur vi vill vara, hur vi vill uppfattas internt och externt.

Vår första värdering är kaxigt Malmöitisk ambition av att vilja vara bäst, men vi har det genom att samtidigt visa omtanke och respekt. Vi vill alltid leverera det bästa och vi tar fullt ansvar för att nå högsta möjliga kvalitet. Vi har modet att lyckas och ser våra utmaningar som utvecklande och något vi kan lära oss ifrån.

Den andra värderingen handlar om vårt förhållande till vår omgivning och att vi alltid vill överträffa förväntningar. Egentligen räcker det inte med att förväntningarna överträffas utan vi vill att våra kunder, samarbetspartners och medarbetare skall vara förtjusta i det vi gör. Vi är ambitiösa, engagerade och ansvarstagande. Vi jobbar tills vi uppnått våra mål. Vi lyssnar och följer våra kunders önskemål samtidigt som vi tror på oss själva och tar ställning, har åsikter och ger råd för att leverera de bästa lösningarna. Vi vill alltid leverera det bästa och vi tar fullt ansvar för att nå högsta möjliga kvalitet.

Den sista värderingen personifierar oss och den handlar om att visa omtanke. Att visa omtanke och respekt är en självklarhet för oss. Vi arbetar tillsammans och vill hjälpa varandra att lyckas. Vi behandlar andra som vi själva vill bli behandlade. Vi uppmuntrar, ger beröm och känner en stolthet inför varandra och andras insatser. Arbetsglädje är något vi alla känner och tar ansvar för. Vi förstår att vi är varandras arbetsmiljö.

Dessa tre värderingar formar oss och gör oss till Additudare.

Som jag inledde är det en förmån att leda Additude. Additude som även i år blev ett Gasellföretag och uppmärksammades av Dagens Industri som ett av Sveriges snabbast växande företag kommer kunna summera 2017 som ett händelserikt år. Vi kommer ha vuxit organiskt med drygt 40% och har fått drygt 40 nya kunder till vår verksamhet utöver en hel del mycket kompetenta och drivna konsulter inom inbyggda system, mjukvara, design, mekanik och systemutveckling. Lägg därtill nästan 100 rekryteringsuppdrag till våra kunder. Vi hjälper verkligen våra kunder att växa och nå sina mål. Detta är vår passion.

Den höga kompetensnivån hos våra ingenjörer och utvecklare har lett till ökat förtroende från fler teknikintensiva företag där vi involveras naturligt i deras innovations och R&D processer. Steget är helt naturligt för oss att utöver att vara en tillväxtmotor för våra kunder även kunna erbjuda strategisk rådgivning samt projektåtagande. Vi är oerhört glada över att kunna knyta till oss internationellt erkända specialister inom en rad ingenjörsområden. Vi samlar allt detta i Additude Innovation som blir ett nytt dotterbolag i koncernen.

Vi kommer att ha flyttat till nya och fräscha lokaler i Gängtappen med utsikt över Malmö stad och sundet från 7:e våningen. Vi flyttar in där Kockums hade sin konstruktions- och dataavdelning på den tiden det begav sig. Oerhört kul att cirkeln nu sluts med att vi flyttar in och tar vi med morgondagens teknologi samt innovations- och produktutveckling i världsklass.