SV | ENG

SV | ENG

Vår seniorkonsult Mikael Tennhammar om att vara en del av Additude

Det är fantastiskt att få tillhöra en grupp med så många kompetenta, men även sociala kollegor...

Mikael Tennhammar -Color -_MG_7003


Vad innebär det för dig att vara en del av Additude Excellence (och de kollegor du har där)?

Det är fantastiskt att få tillhöra en grupp med så många kompetenta, men även sociala kollegor. Det är en fröjd varje gång vi träffas.

Vad ser du som den viktigaste egenskapen hos en konsult/utvecklare?

Att jag är snabb att sätta mig in och förstå befintliga system och kod. Att jag är trevlig, lätt att jobba och ha och göra med.

Finns det någon speciell anekdot från karriären som du vill dela med dig av?Vilket är det märkligaste uppdraget (eller förfrågan) du har haft?

Det är nog när jag var på Jabra och blev skickad till fabriken i Kina för att lösa ett kund problem med så pass kort varsel att jag checkade in på Kastrup med bara min laptop och en one-way biljett..

Vilken teknik (eller ramverk) har du spenderat mest tid på att lära dig, men haft minst nytta av i ditt jobb?

Ett från forntiden! Det var på RED Message där vi supporterade att skicka SMS, Nokia ringtoner och grafik genom vårat system till slutanvändare. Vi fick plötsligt ett "buzzword" från ledningen om att vi måste stödja wap-push meddelanden och det snarast. Vi lade ner mycket tid på att sätta oss in i det och krysta fram några "use-case" men när vi väl implementerat det så visade det sig att det inte gick att få tag i någon telefon som hanterade wap-push. Den första telefonen som stödde detta i Europa var Ericsson T68. Tyvärr kom inte denna ut på marknaden förrän 6 månader efter att vi var klara med implementationen, och inte ett enda kommersiellt wap-push meddelande gick någonsin genom vårat system. 

Vilken teknik har överraskat dig mest?

Helt klart Objectiv-C som var otroligt olikt alla andra språk. Jag blev helt såld och det är nästa med en lite tår i ögat man ser Swift ta över. Även Apple echo-systemet har överraskat gång på gång, fast då mera negativt.

Vilken av dina kunskaper har du mest oväntat fått användning för i ett uppdrag?

Har sedan länge slutat att bli överraskad..:)

 

Additude AB | Södergatan 3, 5 tr. | 211 34 Malmö | 040-53 72 00 | info@additude.se